Topp 13 gitarspillende kjendiser

Topp 13 gitarspillende kjendiser


Ofte diskuteres det livlig om hvilket instrument som er det kuleste. Med denne listen over gitarspillende superkjendiser vi her offentliggjør, med tilhørende bildebevis, bør det ikke lenger være tvil: Gitar er det kuleste instrumentet!

Publisert: 13.01.15 Kategori: Lister og kåringer.

 

1: Kronprins Håkon

Ingen tvil om at kronprinsen kan sine saker bra på gitar. Grunnen til at han havner helt på topp er selvfølgelig fordi han er kronprins. Hadde Kong Harald spilt gitar hadde han vunnet. Men det gjør han ikke, og det er flaks for kronprinsen. I kraft av å være kongelig er han derfor en soleklar vinner.

 

2: Barack Obama

Er du misunnelig på saksofonistene som spiller samme instrument som Bill Clinton? Det er det ingen grunn til. Vi har verdens mektigste mann, president Barack Obama, på vårt lag. På bildet ser vi Barack i laidback positur, siggen i munnen og gitaren i fanget. Sannsynligvis leverer han en slow blues med stødig teknikk.

 

3: Kim Jung Un

Diktatoren over alle diktatorer innehar tredjeplassen. Ingen har sett han spille gitar, men han sier selv at han er verdens beste. Og som diktator i verdens mest lukkede land kan han si det. Men det hadde vært spennende å høre han lire av seg noen heftige rockelicks.

 

4: Gro Harlem Brundtland

Vår egen landsmoder Gro Harlem Brundtland spiller selvsagt også gitar. 'Typisk norsk å være god' er et sitat fra Gro og det inkluderer nok også hennes overbevisende kvaliteter på gitar. På bildet ser vi Gro helt avslappet og kontrollert ta et A-grep. Jens er også med på notene.

 

5: Marilyn Monroe

Historiens mest sexy spilte gitar. Er det rart vi er stolte? Så ikke bare Gro, men også Marilyn Monroe elsket å kjæle med gitaren sin. Noe spesiell gitar hun har dog. Er det mandolin, kanskje? Eller lutt?

 

6: Lionel Messi

At verdens beste fotballspiller også er en kløpper på gitar er enda en fjær i hatten for oss gitarister. Det gjør godt å se ballkunstneren kose seg med gitaren like mye, eller mer, som når han kjører karusell med motstanderne på fotballbanen.

 

7: Christiano Ronaldo

En nesten like dyktig gitarist som Messi er Christiano Ronaldo. Det må være litt forsmedelig å være så knallflink både på gitar og i fotball, og se seg ørlite forbigått av Messi i begge deler. Alltid bare nesten like god som Messi.

 

8: Michael Jackson

Det er vel ingen bombe at Michael Jackson spilte gitar, men det gjør godt for gitarhjerte å ha bildebevis av popkongen som koser seg med instrumentet. Er det samme grepet som Gro han prøver seg på her, mon tro? Eller er det A7?

 

9: Biskop Erling Pettersen

Biskopen i Stavanger sjokkerte stort da han dro fram gitaren på en gudstjeneste. Det holdt ikke med orgelet, han måtte ha gitaren. En sånn musikkkjenner liker vi. Selve framførelsen har vi ikke fått med oss, men det er nok liten tvil om at biskopen leverte og at mang et kvinnehjerte smeltet i benkeradene.

 

10: Johnny Depp

Filmikonet Johnny Depp spiller gitar, noe som passer hans allerede kjekke og kvinnebedårende stil. En ting er sikkert; han trenger ikke gitaren for å få damene på kroken. Det må dermed bety at Depp spiller gitar fordi han liker det, ikke bare for å imponere det andre kjønn. Go Johnny go go!

 

11: Manute Bol

Basketballspilleren, den 2.31 meter høye Manute Bol, kler gitaren meget godt. En spesiell fasong på gitaren, men det låter nok meget bra når han kjører kjappe sololicks med sine lange fingre. Kunne nok invistert i en litt lengre kabel så kameraten slipper å springe etter med forsterkeren, dog.

 

12: Brigitte Bardot

Det franske sexsymbolet er avbildet flere ganger med en gitar. Trolig var hun meget dyktig på å spille. Trolig likte hun godt å sitte å leke seg og kjæle med gitaren i fanget. Mange menn skulle nok gjerne ha byttet plass.

 

13: Bjørn Sundquist

At Bjørn Sundquist spiller elektrisk gitar, den så vi ikke helt komme. Men likevel desto mer herlig å tenke på at filmhelten - som har en rolle i 92% av alle norske filmer - er én av oss. 

 

Flere artikler:
Nyeste artikler:

Videoleksjoner